De geschiedenis van la galleria

De eerste La Galleria opende in 1981 haar deuren aan het Kurhausplein (gevers deynootplein) te Scheveningen. In de Haagse badplaats werd in deze jaren volop gebouwd. De Palace Promenade werd gebouwd en in 1982 opende Luigi Minerba, Damiano D’Alba en een aantal compagnons al een tweede La Galleria aan de boulevard. De twee vestigingen van La Galleria waren een groot succes in Scheveningen. Begin Jaren ’80 was de kennis van de Italiaanse keuken nog niet zo groot als vandaag de dag. Bij La Galleria kwamen de gasten genieten van de bekende Italiaanse specialiteiten zoals pizza, spaghetti Bolognese en Carbonara. De Kaart was echter uitgebreid, zodat er ook kennis gemaakt kon worden met de toen wat minder bekende gerechten uit de zuid Europese laars. De uitgebreide kaart gevuld met klassieke en moderne Italiaanse gerechten staan tot de dag van vandaag centraal bij La Galleria in Scheveningen. In 1987 en 2003 opende ook in Noordwijk en Kijkduin de deuren met deze succesvolle formule.

In de 32 jaar dat La Galleria bestaat is er veel gebeurd en groeit het bedrijf mee met de tijd. Veel Italianen, lokale enthousiasten en studenten hebben een (tijdelijke) baan en/of leerschool bij de restaurants gehad. Veel huidige eigenaren van andere Italiaanse restaurants begonnen hun loopbaan in de keuken of bediening bij La Galleria.

La Galleria heeft door de jaren heen een reputatie opgebouwd door innovatief te zijn en te durven ondernemen. De restaurants staan bekend om de vele mooie thema-avonden, wijnproeverijen, modeshows, dinershows en uitgebreide evenementen.
De evenementen zijn goed bezocht door bekende nationale en
internationale sterren en vele anderen.

La Galleria is blij met de grote vaste en trouwe gasten kring die het door de jaren heen heeft opgebouwd en trots op de waardering die ze daarvan krijgt. De gastvriendelijke teams nog steeds elke dag met plezier klaar om te zorgen voor weer een gezellige lunch, high tea of diner, een romantisch aanzoek, het vrijgezellenfeest of de bruiloft, een bedrijfsuitje, workshop of receptie of een heerlijk drankje, hapje, dansje en feestje bij een van de vier La Galleria restaurants.

De missie van La Galleria is eenvoudig: de gasten voorzien van een onvergetelijk bezoek met heerlijk Italiaans eten en drinken, overgoten
met de zuidelijke gastvrijheid. Dit was zo 32 jaar geleden, en ondanks
alle veranderingen, verbouwingen, modernisering van de maatschappij
en denkwereld, is dat het vandaag de dag nog steeds.